Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw brownie med chokladfrosting

Recept på raw brownie med chokladfrosting. Den här smarriga choklad­bomben är lika god halvfryst som tinad.

Raw brownie med chokladfrostingRaw brownie med chokladfrostingRaw brownie med chokladfrosting
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 300 gdadlar- färska, utan kärnor
  • 150 gsötmandel
  • 2 dlkokos- riven
  • 4 mskkakao
  • 2 mskagavesirap- eller flytande honung
  • 2 mskkokosolja
  • 1 krmsalt

Chokladfrosting

  • 1avokado
  • 2 mskkakao
  • 2 mskagavesirap- eller flytande honung
  • 0,5 krmsalt

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till bottnen i en matberedare till en nästan slät, tjock smet. Tryck ut smeten i en avlång form, ca 10 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ in kakan i frysen ca 30 min.

  2. Chokladfrosting: Kärna ur avokadon och mixa fruktköttet med kakao, sirap och salt till en slät och fluffig frosting.

  3. Bred frostingen över browniebottnen och ställ i frysen ca 45 min.

  4. Ta fram brownien ur frysen och skär den i bitar ca 40 min före servering.

Vad tyckte du om receptet?