Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den som vill byter ut bovetecrispet mot hackade nötter, till exempel pistasch- eller valnötter.
Raw brownie: Mixa valnötterna, tillsätt dadlarna och mixa tills dadlarna är grovhackade. Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa samman allt. Tryck ut massan i en form, cirka 14 × 20 centimeter, med bakplåtspapper i botten. Ställ in kakan i frysen. Gör frostingen under tiden.
Raw chokladfrosting: Skala och kärna ur avokadon. Mixa avokado med vanilj pulver, honung, kokosolja, kakao och kakaonibs till en slät frosting. Bred frostingen över kakan och ställ in i frysen.
Bovetecrisp: Koka upp vattnet i en kastrull. Skölj bovetet i kallt vatten i en sil. Lägg bovetet i kastrullen med vattnet och koka i 10 minuter. Häll av vattnet i en sil.
Koka upp socker och vatten till en sockerlag. Lägg i bovetet i sockerlagen och koka i 4–5 minuter.
Sätt silen i en ny kastrull och sila ner sockerlagen i kastrullen. Häll ut bovetet från silen på en tallrik och sätt in i kylen tills det svalnat helt, cirka 10 minuter.
Koka upp sockerlagen och häll i bovetet igen, låt koka i ett par minuter. Häll av sockerlagen. Lägg tillbaka bovetet på tallriken och ställ tillbaka in i kylen i 10 minuter.
Värm oljan till 170–180 grader och fritera grynen i oljan. Ta upp med en hålslev och lägg på ett papper.
Garnering: Ta ut kakan ur frysen. Strö över bovetetcrisp samt granatäppelkärnor. Skär upp kakan i bitar och garnera gärna med några körsbär.
Recept från Mitt kök