Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw brownie med bovetecrisp & granatäpple

Den som vill byter ut bovetecrispet mot hackade nötter, till exempel pistasch- eller valnötter.

Raw brownie med bovetecrisp & granatäpple
Raw brownie med bovetecrisp & granatäpple
Raw brownie med bovetecrisp & granatäpple
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Raw brownie

  • 4 dlvalnötter
  • 4 dldadlar- urkärnade
  • 1 dlkakao
  • 2 mskjordnötssmör
  • 1 mskkokosolja
  • 1 krmsalt
  • 0,5 tskvaniljpulver

Raw chokladfrosting

  • 1avokado- mogen
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 1honung- flytande
  • 1 mskkokosolja
  • 0,5 dlkakao
  • 1 mskkakaonibs

Bovetecrisp

  • 3 dlvatten
  • 1 dlbovete- helt
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 2 dlmatolja
  • 0,75 dlgranatäppelkärnor
  • evkörsbär

Gör så här

  1. Raw brownie: Mixa valnötterna, tillsätt dadlarna och mixa tills dadlarna är grovhackade. Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa samman allt. Tryck ut massan i en form, cirka 14 × 20 centi­meter, med bakplåtspapper i botten. Ställ in kakan i frysen. Gör frostingen under tiden.

  2. Raw chokladfrosting: Skala och kärna ur avokadon. Mixa avokado med vanilj­ pulver, honung, kokosolja, kakao och kakaonibs till en slät frosting. Bred frostingen över kakan och ställ in i frysen.

  3. Bovetecrisp: Koka upp vattnet i en kastrull. Skölj bovetet i kallt vatten i en sil. Lägg bovetet i kastrullen med vattnet och koka i 10 minuter. Häll av vattnet i en sil.

  4. Koka upp socker och vatten till en sockerlag. Lägg i bovetet i sockerlagen och koka i 4–5 minuter.

  5. Sätt silen i en ny kastrull och sila ner sockerlagen i kastrullen. Häll ut bovetet från silen på en tallrik och sätt in i kylen tills det svalnat helt, cirka 10 minuter.

  6. Koka upp sockerlagen och häll i bovetet igen, låt koka i ett par minuter. Häll av sockerlagen. Lägg tillbaka bovetet på tallriken och ställ tillbaka in i kylen i 10 minuter.

  7. Värm oljan till 170–180 grader och fritera grynen i oljan. Ta upp med en hålslev och lägg på ett papper.

  8. Garnering: Ta ut kakan ur frysen. Strö över bovetetcrisp samt granat­äppelkärnor. Skär upp kakan i bitar och garnera gärna med några körsbär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök