Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegetarisk raw bowl med limehonung

Fräsch och god bowl med blandade nötter och frön som fungerar fint till lunch eller mellanmål. Det här receptet passar för vegetarianer och de som äter raw food. Servera med till exempel tofu eller keso får du en lite matigare variant av rätten. Vill du göra en vegansk bowl kan du byta ut honungen mot exempelvis agavesirap.

Vegetarisk raw bowl med limehonung
Vegetarisk raw bowl med limehonung
Vegetarisk raw bowl med limehonung
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2gemsallad
  • 2endivesallad- rosa
  • 1 klyftavattenmelon
  • 1 klyftarödkål
  • 1polkabeta
  • 2avokado
  • 2 dlblåbär
  • 1 dlfrön- blandade och nötter till exempel pumpakärnor, sesamfrön, cashewnötter

Limehonung

  • 1lime- saften
  • 4 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Limehonung: Rör ihop limesaft och honung.

  2. Raw bowl: Lägg gemsallad och endivesallad i botten på portionsskålar.

  3. Skär vattenmelonen i skivor och lägg i skålarna. Strimla rödkålen fint och lägg i.

  4. Skala och svarva polkabetan eller skär den i tunna strimlor. Lägg strimlorna i en skål med kallt vatten några minuter. Häll av vattnet och lägg polkabeta i skålarna.

  5. Skär avokadon i klyftor och lägg i.

  6. Strö över blåbär, frön och nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök