Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw blåbärsglass

Raw blåbärsglass påminner om bars i konsistens och smak.

Raw blåbärsglassRaw blåbärsglassRaw blåbärsglass
Foto: Sandra Lee Pettersson

Ingredienser

  • 2 dlcashewnötter
  • 10dadlar- torkade
  • 2 dlvatten
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 1 mskkokosolja
  • 1 tskvaniljpulver
  • 1 dlblåbär- frysta eller färska

Gör så här

  1. Lägg cashewnötter och dadlar i kallt vatten, var för sig, i kylen ca 12 timmar.

  2. Skölj nötterna och lägg dem med dadlar, vatten, citronsaft, olja och vaniljpulver i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät smet. Tillsätt blåbären och mixa ytterligare ca 30 sekunder.

  3. Häll smeten i pinnglassformar eller en frysvänlig bunke. Frys ca 4 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Sandra Lee Pettersson och Cecilia Pettersson