Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw banoffee pie med mörk choklad & kanel

En härlig dessertpaj med smak av kola och bananer. Dadlarna ger din pajbotten en naturlig sötma.

Raw banoffee pie med mörk choklad & kanel
Raw banoffee pie med mörk choklad & kanel
Raw banoffee pie med mörk choklad & kanel
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pajbotten

  • 8dadlar
  • 3 dlfiberhavregryn
  • 2 mskkokosolja- eller mjukt smör
  • 2 mskvatten

Fyllning

  • 2bananer
  • 2 dlkvarg- naturell, 10 % fetthalt
  • 0,5 tskvaniljpulver

Till garnering

  • 2 krmkanel- malen
  • 20 gmörk choklad- riven, mörk
  • 0,5banan- skivad

Gör så här

  1. Mixa dadlarna i en mixer.

  2. Blanda i grynen och mixa hastigt ihop.

  3. Tillsätt kokosolja eller smör samt vatten.

  4. Tryck ut pajsmeten i en pajform, cirka 20 centimeter i diameter.

  5. Skala och skär en av bananerna i skivor. Lägg ut skivorna i pajskalet.

  6. Skala och mixa den andra bananen. Mixa hastigt i kvarg och vaniljpulver.

  7. Bred ut banan- och kvargfyllningen över bananskivorna och sätt in i frysen.

  8. Låt stå i minst tre timmar. Om pajen står längre i frysen, sätt plastfolie över och ta fram den cirka 10–15 minuter före servering.

  9. Garnering: Strö kanel och riven choklad över pajen. Toppa med extra bananskivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök