Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En härlig dessertpaj med smak av kola och bananer. Dadlarna ger din pajbotten en naturlig sötma.
Mixa dadlarna i en mixer.
Blanda i grynen och mixa hastigt ihop.
Tillsätt kokosolja eller smör samt vatten.
Tryck ut pajsmeten i en pajform, cirka 20 centimeter i diameter.
Skala och skär en av bananerna i skivor. Lägg ut skivorna i pajskalet.
Skala och mixa den andra bananen. Mixa hastigt i kvarg och vaniljpulver.
Bred ut banan- och kvargfyllningen över bananskivorna och sätt in i frysen.
Låt stå i minst tre timmar. Om pajen står längre i frysen, sätt plastfolie över och ta fram den cirka 10–15 minuter före servering.
Garnering: Strö kanel och riven choklad över pajen. Toppa med extra bananskivor.
Recept från Mitt kök