Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ravioli med valnötter, parmesan och ricottaost

Recept på ravioli med valnötter och ricotta. En lite syrlig fyllning passar bra i raviolin, särskilt när den får sällskap av nötigt, brynt smör vid servering.

Ravioli med valnötter, parmesan och ricottaost
Ravioli med valnötter, parmesan och ricottaost
Ravioli med valnötter, parmesan och ricottaost
Hemgjord ravioli med valnötsfyllning Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 satspastadeg- se recept
  • 1 mskolivolja

Fyllning

  • 1 dlvalnötskärnor- finhackade (ca 50 g)
  • 1citron- liten
  • 250 gricottaost
  • 2 dlparmesanost- finriven
  • 1 krmmuskot- riven
  • 0,5 tsksalt

Brynt salviasmör

  • 25 gsmör
  • 1 krukasalvia
  • 1 dlvalnötskärnor- grovhackade (ca 50 g)

Tillbehör

  • parmesanost- riven

Gör så här

  1. Fyllning: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda ihop alla ingredienser.

  2. Kavla ut pastadegen till långa plattor, ca 3 mm tjocka.

  3. Klicka ut teskedsstora klickar fyllning med jämna mellanrum på halva degremsan. Pensla lätt med vatten (som fungerar som lim). Vik över resten av degen och tryck mycket noga ut all luft inifrån fyllningen och ut. Tryck till väl så att de håller ihop. Stansa, sporra eller skär ut ravioli. Lägg över på en mjölad bricka vartefter de blir klara.

  4. Koka upp rikligt med väl saltat vatten i en gryta. Koka raviolin tills de flyter upp till ytan, i 1–3 min. Lägg över i en vid panna med olja i botten. Håll varmt på svag värme på spisen.

  5. Salviasmör: Bryn smör och salvia i en kastrull tills det har fått fin färg. Lägg i valnötterna. Fördela smöret på raviolin. Servera genast med riven parmesan.

Vad tyckte du om receptet?