Recept av Malin Ottosson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enklast kavlar du degen i en pastamaskin. Spritspåsar gör det lätt att klicka ut fyllningen.
Lägg mjölet i en hög på en stor skärbräda eller ren diskbänk. Forma en grop i mitten och knäck äggen i gropen. Tillsätt äggulan.
Rör ihop äggen med en gaffel och arbeta in mjölet från kanterna mer och mer till en smulig deg. Knåda med händerna till en smidig deg. Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylen ca 20 min.
Spenatfyllning: Stek spenaten i olivolja ca 2 min. Låt svalna. Krama ut vätskan, finhacka spenaten. Blanda spenat, ricottaost och parmesanost. Krydda med salt.
Pumpafyllning: Sätt ugnen på 200°. Skär pumpan i bitar, lägg dem på en plåt. Ringla över olivolja, rosta mitt i ugnen ca 25 min. Mosa pumpan, blanda med parmesan och likör. Krydda med salt.
Dela pastadegen i fyra delar och kavla ut varje deg millimetertunt. Använd gärna pastamaskin och gå från steg 1 till steg 3 och till slut till steg 5. Strö på mjöl hela tiden och vänd på degen så att den inte klibbar.
Skär degen i rutor, ca 7 x 7 cm. Klicka 1–2 msk fyllning på hälften av rutorna. Pensla kanterna med vatten, lägg en degruta ovanpå och tryck till kanten runt om. Försök få ut luften ur kuddarna. Tryck till längs kanten på kudden med en gaffel. Lägg de färdiga pastakuddarna på ett mjölat bakplåtspapper, strö över lite mer mjöl.
Koka upp rikligt med lättsaltat Lägg i pastakuddarna och koka i omgångar 2–3 min. Servera genast med riven parmesan och några droppar olja.
Recept av Malin Ottosson