Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och kärna ur pumpan. Skär den i bitar, cirka 5-7 centimeter och lägg bitarna på en plåt. Ringla lite olivolja över dem.
Baka pumpan i ugnen tills den blivit mjuk cirka 50-60 min.
Förbered degen under tiden, se grundrecept för pasta ovan.
När pumpan är mjuk är den klar. Låt den svalna i några minuter. Lägg den i en matberedare eller skål och mosa den.
Tillsätt brödsmulor, riven parmesan, ägg, salt, peppar, finriven muskot.
Smula biscotti/mandelbiskvier och blanda ner dem i fyllningen. Smaka av, tillsätt eventuellt mer salt och peppar. Med fördel kan röran stå några timmar eller över natten.
Brynt smör smakar fantastiskt gott och är lätt att göra själv. Det går utmärkt att förbereda och förvara i kylen.
Värm upp smör och salviablad. Stek tills smöret börjar bli brunt, ta av från plattan och låt det svalna.
Lägg smöret i folie och forma till en rulle, lägg in i kylen.
Om smöret ska användas direkt, droppas det över pastakuddarna precis före servering. Ett alternativ är att steka pastakuddarna snabbt i smöret, smakerna intensifieras då något och pastakuddarna får fin färg.
Skär ut degrutor och klicka ut fyllningen i mitten av degplattan, fukta kanterna med vatten så att de blir lite klibbiga och vik över dem till en trekant.
Tryck till kanterna med en gaffel så att inte fyllningen kan flyta ut i det kokande vattnet.
Koka upp vatten och lägg ner pastan. Ta upp dem när de flyter upp till ytan.
Ringla över det brynta salviasmöret eller lägg dem direkt i stekpannan med det brynta smöret och stek mycket snabbt så de får lite färg.
Servera med riven parmesan och nymald svartpeppar.
Recept från Mitt kök