Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fylld pasta kan du göra hemma själv, så blir det ännu godare än köpevarianten!
Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en grop i mitten av mjölsorterna och salta. Tillsätt ett ägg i taget, äggulan och eventuellt vatten. Arbeta ihop mjöl och ägg med fingertopparna på ena handen, från mitten och utåt kanterna, som en ”visp” till en grynig deg. Knåda ihop den med båda händerna till en smidig deg. Vira in degen i plastfolie och låt degen vila i kylen, 30 minuter.
Fyllning: Mixa samman ostsorterna med äggula och basilika i en skål, med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Skär pastadegen i bitar. Kavla ut en bit i taget, för hand med kavel eller i en pastamaskin till längder. Klicka eller spritsa fyllningen glest på pastaplattan.
Lägg en andra deglängd ovanpå. Tryck till runtom fyllningen och ta ut runda ravioli med mått, 5–6 centimeter i diameter.
Koka dem i omgångar i rikligt med saltat vatten, 2– 3 minuter. Ta upp dem med hålslev.
Servera med riven parmesanost, basilika och olivolja.
Recept från Mitt kök