Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ravioli med chili och mandelpesto

Pecorino är en hårdost av får som påminner om parmesanost, men har lite mer sälta och sting i smaken. Tillsammans med chili, mandel, örter och vitlök får man en smakrik röra som är perfekt att blanda i pastan.

Ravioli med chili och mandelpesto
Ravioli med chili och mandelpesto
Ravioli med chili och mandelpesto
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gravioli- färsk
  • 1röd chili
  • 2 dlpecorino- grovriven

Mandelpesto

  • 1 dlmandel
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 1 dlbasilika- hackad
  • 2 mskmynta- hackad
  • 1citron- saften
  • 1,5 dlolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Börja med peston: Mixa mandel, vitlök, örter, citron, olivolja, salt och peppar.

  2. Kärna ur och strimla chilin. Vänd ner chili och ost för hand i peston.

  3. Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet.

  4. Blanda pastan med peston.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök