Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tapenade är i originalet den sydfranska olivröran. I min smakrika champinjonröra är smakerna desamma: vitlök, sardeller, kapris och timjan.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Blanda med 1 msk olivolja, flingsalt och peppar. Baka i mitten av ugnen cirka 10–15 minuter.
Tapenade: Hacka svamp och vitlök. Mjukstek svampen på svag värme i olivolja, cirka 15 minuter. Tillsätt vitlöken mot slutet.
Blanda i hackade sardeller, kapris, timjan och citron. Koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet.
Vänd ner pastan i pannan med tapenaden. Tillsätt 2–3 msk olivolja och blanda försiktigt. Strö över pecorino och toppa med bakade tomater.
Recept från Mitt kök