Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ravioli med champinjontapenade

Tapenade är i originalet den sydfranska olivröran. I min smakrika champinjonröra är smakerna desamma: vitlök, sardeller, kapris och timjan.

Ravioli med champinjontapenadeRavioli med champinjontapenadeRavioli med champinjontapenade
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gravioli- färsk
  • 250 gcocktailtomater
  • olivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • pecorino- grovriven

Tapenade

  • 400 gchampinjoner- färska
  • 3vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 6sardeller
  • 3 mskkapris
  • 23 msktimjan- färsk
  • 2 mskcitronsaft
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Blanda med 1 msk olivolja, flingsalt och peppar. Baka i mitten av ugnen cirka 10–15 minuter.

  2. Tapenade: Hacka svamp och vitlök. Mjukstek svampen på svag värme i olivolja, cirka 15 minuter. Tillsätt vitlöken mot slutet.

  3. Blanda i hackade sardeller, kapris, timjan och citron. Koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.

  4. Koka pastan enligt förpackningen. Häll av kokvattnet.

  5. Vänd ner pastan i pannan med tapenaden. Tillsätt 2–3 msk olivolja och blanda försiktigt. Strö över pecorino och toppa med bakade tomater.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök