Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkel middag med färsk pasta och brynta kantareller – eller om man har turen att hitta några fina karljohansvampar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sockerärterna när 1 minut återstår av koktiden.
Ansa och bryn kantarellerna i 2 msk smör ca 5 min. Krydda med 1 krm salt och 2 krm peppar.
Häll av pasta och sockerärter i ett durkslag, spara lite av kokvattnet. Häll tillbaka 1 dl av kokvattnet i kastrullen och tillsätt buljongtärning, mjölk och -parmesan. Sjud under omrörning till en såsliknande konsistens ca 1 minut. Är såsen tunn kan den redas av med majstärkelse utrört i lite vatten.
Skär gräslöken fint. Vänd ner pastakuddarna i såsen och strö över kantareller och gräslök. Servera genast.