Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rättikskimchi är en klassisk koreansk grönsaksinläggning. För att få i gång fermentringen ska burken stå framme i rumstemperatur det första dygnet för att sedan ställas i kylen. Processen fortsätter 4–6 veckor. Kimchin ska dofta friskt syrligt och aromatiskt, då har du lyckats!
Skala och skär rättikan i 2 x 2 cm stora bitar.
Salta och häll på vatten så att det täcker. Låt stå i kylen 5–6 timmar eller över natten.
Häll av vattnet från rättikan. Skölj av flera gånger i kallt vatten. Smaka av att den är lagom salt.
Kimchipasta: Blanda alla ingredienser i en stor skål.
Blanda rättika och kimchipasta. Lägg den i en burk med tättslutande lock och låt stå i rumstemperatur 1 dygn. Ställ burken i kylen. Kimchin är klar efter ca 1 vecka och håller 4–6 veckor.