Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rättikskimchi

Rättikskimchi är en klassisk koreansk grönsaksinläggning. För att få i gång fermentringen ska burken stå framme i rumstemperatur det första dygnet för att sedan ställas i kylen. Processen fortsätter 4–6 veckor. Kimchin ska dofta friskt syrligt och aromatiskt, då har du lyckats!

Byung-Hi Lim
Byung-Soon Lim von Bergen
Rättikskimchi
Rättikskimchi
Rättikskimchi
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 kgrättika
  • 0,51 dlhavssalt- grovt
  • vatten

Kimchipasta

  • dlpurjolök- hackad
  • 1,5 dlgochoo garu- koreanskt chilipulver/chiliflakes (viktigt att inte kompromissa med denna ingrediens)
  • 3 mskströsocker
  • 3 mskvitlök- pressad
  • 2 mskingefära- finriven
  • 1 msksalt
  • 2 tskfisksås- asiatisk

Gör så här

  1. Skala och skär rättikan i 2 x 2 cm stora bitar.

  2. Salta och häll på vatten så att det täcker. Låt stå i kylen 5–6 timmar eller över natten.

  3. Häll av vattnet från rättikan. Skölj av flera gånger i kallt vatten. Smaka av att den är lagom salt.

  4. Kimchipasta: Blanda alla ingredienser i en stor skål.

  5. Blanda rättika och kimchipasta. Lägg den i en burk med tättslutande lock och låt stå i rumstemperatur 1 dygn. Ställ burken i kylen. Kimchin är klar efter ca 1 vecka och håller 4–6 veckor.

Vad tyckte du om receptet?