Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ratatouillegryta med indiska dofter

Här får den klassiska franska grytan ratatouille en indisk touch med kokosmjölk och currykryddor. Använd gärna lätt kokosmjölk så blir rätten smalare.

Ratatouillegryta med indiska dofter
Ratatouillegryta med indiska dofter
Ratatouillegryta med indiska dofter

Ingredienser

  • 2lökar- stora röda (ca 200 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • 1aubergine- stor, (ca 600 g)
  • 1paprika- röd
  • 1 tskfänkålsfrön
  • 1 tskingefära- mald
  • 1 tskgurkmeja
  • 1 tskcurry
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 4potatisar
  • 2 tskfisksås
  • 1 dlkorianderblad
  • 2 tskcitron- pressad

Tillbehör

  • 1pasta- kokt, eller ris

Gör så här

  1. Skala och skär löken i klyftor. Skala och hacka vitlöken. Skär auberginen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.

  2. Fräs lök och vitlök i oljan 2–3 min. Tillsätt krossade fänkålsfrön, ingefära, gurkmeja och curry. Fräs 1–2 min.

  3. Tillsätt kokosmjölk, aubergine och paprika. Koka upp under omrörning och sjud grytan under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min.

  4. Tärna potatisen och blanda i. Koka upp. Smaka av med fisksås. Garnera med korianderblad. Ringla över lite citronsaft. Servera med kokt pasta eller ris.

Vad tyckte du om receptet?