Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ratatouille – originalreceptet på den franska grönsaksröran

Den klassiska franska grönsaksröran, ratatouille, passar till en köttbit, men är också god till stekt fisk eller nykokt pasta med färskriven parmesanost.

Ratatouille – originalreceptet på den franska grönsaksröranRatatouille – originalreceptet på den franska grönsaksröranRatatouille – originalreceptet på den franska grönsaksröran
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 1aubergine
  • 2zucchini
  • 1röd paprika
  • 1paprika- gul
  • 6tomater
  • 3 mskolivolja
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2 tsktimjan
  • 2 tskrosmarin
  • 3lagerblad
  • 1 tskströsocker- eller rårörsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skär aubergine, zucchini, paprika och tomater i bitar.

  2. Fräs löken i olja 2-3 min. Tillsätt aubergine, zucchini, paprika och vitlök och låt fräsa ca 5 min.

  3. Tillsätt tomater, vin, buljongtärning, örtkryddor och socker och koka sakta under lock ca 20 min. Rör om emellanåt.

  4. Koka ytterligare utan lock över starkare värme så att grönsaksröran kokar ihop och blir tjockare. Krydda med salt och peppar.

  5. Tips! Passa på att laga en stor sats ratatouille när du hittar grönsaker till bra pris, och frys in.

Vad tyckte du om receptet?

Här nedan hittar du också ett gott recept på ratatouille i ugn:

Ratatouille i ugn

 Recept på Timjandoftande ratatouille med aubergine, paprikor och oliver.