Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ratatouille - klassiskt recept

Recept på rataouille. Varm grönsaksröra som passar bra som tillbehör till kött, kyckling och ugnsbakad fisk. Eller ät den som en vegetarisk rätt med ris eller kokt potatis.

Ratatouille - klassiskt recept
Ratatouille - klassiskt recept
Ratatouille - klassiskt recept
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 1grön paprika
  • 1zucchini
  • 1aubergine
  • 4tomater
  • 0,5 dlvitt vin
  • olivolja- till stekning
  • havssalt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Skala löken och vitlöken och skär i bitar.

  2. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

  3. Skär zucchinin i halvmånar och auberginen i bitar. Tärna tomaterna.

  4. Stek löken och vitlöken i olivolja i en vid kastrull, lägg i paprikan, zucchinin och auberginen och fräs allt i rikligt med olivolja. Salta lätt.

  5. Lägg i tomaterna och häll på vinet. Koka upp och sjud i 15–20 minuter under lock. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök