Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tagetes i vinägretten ger en frisk citrusliknande smak som passar bra till råstekta morötter.
Vinägrett: Blanda tagetes, olja, citronsaft, honung och salt.
Ansa morötter och kantareller. Stek morötterna i 2 msk olja i en stekpanna 4–6 min, tills de är genommjuka med tuggmotstånd.
Tillsätt sockret och stek ytterligare 1 minut. Lägg morötterna på ett fat.
Bryn kantarellerna i 2 msk olja och smör tills de fått fin färg. Krydda med salt.
Strö kantarellerna över morötterna och ringla på vinägretten. Garnera med tagetesblad och blommor och strö över flingsalt.