Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Råstekta morötter med tagetesvinägrett och brynta kantareller

Tagetes i vinägretten ger en frisk citrusliknande smak som passar bra till råstekta morötter.

Råstekta morötter med tagetesvinägrett och brynta kantareller
Råstekta morötter med tagetesvinägrett och brynta kantareller
Råstekta morötter med tagetesvinägrett och brynta kantareller
Foto: Charlie Drevstam

Råstekta morötter med honungs- och tagetesvinägrett och brynta kantareller

  • 600 gknippmorötter- små, gärna olika färger
  • 600 gkantareller
  • 4 mskolivolja
  • 2 tskströsocker
  • 2 msksmör
  • 1 tsksalt

Vinägrett

  • 3 msktagetes- eller dragon
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 tsksalt

Garnering

  • tagetesblad och blommor
  • flingsalt

Recept: Råstekta morötter med honungs- och tagetesvinägrett och brynta kantareller

  1. Vinägrett: Blanda tagetes, olja, citronsaft, honung och salt.

  2. Ansa morötter och kantareller. Stek morötterna i 2 msk olja i en stekpanna 4–6 min, tills de är genommjuka med tuggmotstånd.

  3. Tillsätt sockret och stek ytterligare 1 minut. Lägg morötterna på ett fat.

  4. Bryn kantarellerna i 2 msk olja och smör tills de fått fin färg. Krydda med salt.

  5. Strö kantarellerna över morötterna och ringla på vinägretten. Garnera med tagetesblad och blommor och strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?