Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Råstekt vit sparris

Sparrisen blir härligt karamelliserad när den steks i smör och honung.

Råstekt vit sparris
Råstekt vit sparris
Råstekt vit sparris
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 gvit sparris- stor
  • 3salladslökar
  • 50 gsmör
  • 2 mskhonung
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Skala sparrisen noga så att allt det yttersta är bortskalat. Skär bort de nedersta 2 cm. Ansa och finstrimla salladslöken.

  2. Stek sparrisen i smör ca 5 min, tills den är mjuk med ett lätt tuggmotstånd i mitten. Ringla över honungen och låt den karamelliseras i stekpannan.

  3. Häll över citronsaften och blanda runt. Krydda med salt. Strö över salladslöken och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?