Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Råstekt potatis med sardeller och oliver

Råstekt potatis med sardeller och oliver är en potatisrätt med fin sälta från både sardeller och oliver, så gott!

Råstekt potatis med sardeller och oliver
Råstekt potatis med sardeller och oliver
Råstekt potatis med sardeller och oliver
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 800 gpotatis
  • 2rödlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 dlolivolja
  • 10sardeller
  • 1 dloliver- gärna olika färger
  • 1 tsksherryvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlbladpersilja- strimlad

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i skivor. Spola av den med kallt vatten och torka sedan på en kökshandduk. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva vitlöken.

  2. Stek potatisen i olja tills den mjuknat och fått fin färg, ca 20 min. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med ca 5 min.

  3. Hacka sardellerna och blanda ner dem och oliverna i potatisen, Krydda med vinäger, salt och peppar. Strö över persilja och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Passar till:

Bra som ensamrätt med stekt ägg och bröd. Eller som tillbehör till kyckling, lamm- eller nötkött eller fisk.