Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ras el hanout-marinerade grillade lammspett och lammkorv

Ras el hanout är en marockansk kryddblandning med uppemot 20–30 olika kryddor i, t ex koriander, spiskummin, gurkmeja och chili. Vi förenklar och köper kryddan färdig i butik. Det finns olika kryddblandningar och märken varav en del är väldigt heta, så det kan vara bra att testa innan hur het den är.

Ras el hanout-marinerade grillade lammspett och lammkorvRas el hanout-marinerade grillade lammspett och lammkorvRas el hanout-marinerade grillade lammspett och lammkorv
Marinerade grillade lammspett och lammkorv Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 glammentrecôte
  • 4vitlöksklyftor
  • 1citron
  • 1 mskras el hanout (kryddblandning)
  • 3 mskolivolja
  • 1,5 tsksalt

Tillbehör

  • 240 glammkorv-

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3 msk saft.

  2. Lägg vitlök, citronskal, ras el hanout-krydda, olja och salt i en mortel och stöt ihop till en pasta. Rör i citronsaften.

  3. Putsa och skär köttet i 2 cm stora bitar. Trä upp köttet på blötlagda grillspett av trä. Pensla runt om med marinaden. Låt gärna köttet marinera i ca 1 tim före grillning.

  4. Grilla spetten runtom i ca 5 min till köttets innertemperatur är ca 60°. Lägg spetten på ett fat.

  5. Grilla korvarna runtom i ca 6 min tills de är genomgrillade. Skär korven i bitar och lägg dem på fatet med grillspetten.

Vad tyckte du om receptet?