Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ras el hanout är en marockansk kryddblandning med uppemot 20–30 olika kryddor i, t ex koriander, spiskummin, gurkmeja och chili. Vi förenklar och köper kryddan färdig i butik. Det finns olika kryddblandningar och märken varav en del är väldigt heta, så det kan vara bra att testa innan hur het den är.
Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3 msk saft.
Lägg vitlök, citronskal, ras el hanout-krydda, olja och salt i en mortel och stöt ihop till en pasta. Rör i citronsaften.
Putsa och skär köttet i 2 cm stora bitar. Trä upp köttet på blötlagda grillspett av trä. Pensla runt om med marinaden. Låt gärna köttet marinera i ca 1 tim före grillning.
Grilla spetten runtom i ca 5 min till köttets innertemperatur är ca 60°. Lägg spetten på ett fat.
Grilla korvarna runtom i ca 6 min tills de är genomgrillade. Skär korven i bitar och lägg dem på fatet med grillspetten.