Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör mer själv så blir kålpuddingen ännu godare!
Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret har smält. Det tar cirka en timme. Rör om då och då.
Förvara i en burk i kylen.
Om du varken har någon färdig brunkål eller tid att göra egen, är detta recept en snabb och god lösning.
Strimla eller skär ner kålen i 2-3 cm stora bitar.Bryn kålen i smöret och tillsätt sirap och salt på slutet.
Slå kålen över färsen innan du bakar kålpuddingen i ugnen.
Täck färsen med brunkål. Tillaga i ugnen i 160 grader i 30-35 minuter. Kålpuddingen är färdig när köttsaften är genomskinlig. Testa med en kniv.
Servera med lingon.
Recept från Mitt kök