Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rårörda lingon & snabbkål till kålpudding

Gör mer själv så blir kålpuddingen ännu godare!

Rårörda lingon & snabbkål till kålpudding
Rårörda lingon & snabbkål till kålpudding
Rårörda lingon & snabbkål till kålpudding
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 1 pktlingon- (225 g) frysta
  • 1,5 dlströsocker

Snabbkål till kålpudding

  • 500 gvitkål
  • 1 msksmör
  • 2 msksirap
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret har smält. Det tar cirka en timme. Rör om då och då.

  2. Förvara i en burk i kylen.

  3. Om du varken har någon färdig brunkål eller tid att göra egen, är detta recept en snabb och god lösning.

  4. Strimla eller skär ner kålen i 2-3 cm stora bitar.Bryn kålen i smöret och tillsätt sirap och salt på slutet.

  5. Slå kålen över färsen innan du bakar kålpuddingen i ugnen.

  6. Täck färsen med brunkål. Tillaga i ugnen i 160 grader i 30-35 minuter. Kålpuddingen är färdig när köttsaften är genomskinlig. Testa med en kniv.

  7. Servera med lingon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök