Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rårörd rabarbersaft

Saften rårörs i hushållsmaskin och helst då i en med hel botten. Rabarbersaften blir vackert rosaröd och underbart god. Späd 1+5 och förvara den i kyl eller frys.

Rårörd rabarbersaft
Rårörd rabarbersaft
Rårörd rabarbersaft

Ingredienser

  • 1,5 kgrabarber
  • 1,75 kgströsocker
  • 6citroner- 4 del pressad saft

Gör så här

  1. Skala och skiva rabarbern tunt.

  2. Blanda den med socker och citronsaft i en hushållsmaskin med degkrok eller vinge och låt maskinen gå sakta 1 timme.

  3. Häll bärmassan genom en silduk och låt saften självrinna i 30 min.

  4. Häll upp saften på rengjorda flaskor eller i burkar. Förvara i kyl eller frys.

Vad tyckte du om receptet?