Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rårörd hallon-och rödvinbärssaft

Recept på rårörd hallon-och rödvinbärssaft. Rårörd saft får intensiv smak och härlig färg. Förvara den i kyl och drick inom två månader.

Rårörd hallon-och rödvinbärssaft
Rårörd hallon-och rödvinbärssaft
Rårörd hallon-och rödvinbärssaft

Ingredienser

  • 1 lvatten
  • 500 ghallon
  • 500 gröda vinbär
  • 15 gcitronsyra
  • 1 kgströsocker- /liter saft

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och låt det kallna. Blanda hallon, vinbär och citronsyra i en skål. Mosa bären lätt med en potatisstöt eller liknande. Häll på det kalla vattnet. Täck med plastfolie och låt skålen stå ca 1 dygn i kyl.

  2. Häll bären genom en silduk och låt dem rinna av 2–3 timmar.

  3. Mät hur mycket saft det blivit och tillsätt rätt mängd socker. Rör om så att sockret löses upp. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor (eventuellt sköljda med Atamon). Sätt på kork och förvara saften i kyl.

Vad tyckte du om receptet?