Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rårörd hallon-och rödvinbärssaft. Rårörd saft får intensiv smak och härlig färg. Förvara den i kyl och drick inom två månader.
Koka upp vattnet och låt det kallna. Blanda hallon, vinbär och citronsyra i en skål. Mosa bären lätt med en potatisstöt eller liknande. Häll på det kalla vattnet. Täck med plastfolie och låt skålen stå ca 1 dygn i kyl.
Häll bären genom en silduk och låt dem rinna av 2–3 timmar.
Mät hur mycket saft det blivit och tillsätt rätt mängd socker. Rör om så att sockret löses upp. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor (eventuellt sköljda med Atamon). Sätt på kork och förvara saften i kyl.