Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Råriven pumpakaka med pekannötter blir härligt ”sticky”. Den söta pumpan passar bra i en paj tillsammans med pekannötter.
Hacka ihop mjöl, socker, vaniljsocker och smör till en smulig deg eller blanda degen i en matberedare. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Låt pajskalet vila i frysen ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Täck kanten på formen med aluminiumfolie, tryck till ordentligt runt om så att den ger stöd åt kanterna. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut pajen, ta bort folien och grädda ytterligare 5–10 min.
Fyllning: Skär bort det tjocka skalet på pumpan. Kärna ur den och riv den grovt på rivjärn. Rör smör och socker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner det i smeten med pumpa och nötter.
Sänk ugnsvärmen till 200°. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut och låt svalna något. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller lättvispad grädde.