Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En underbar rustik äppelkaka när man gör ströbrödet själv av rågkaka. En populär äppelkaka med rårivna äpplen.
Sätt ugnen på 175°. Skala och riv äpplena grovt. Blanda äpple och socker. Lägg ett lager rivet äpple i en ugnssäker form, ca 20 cm i diameter.
Strö ströbrödet i ett jämnt lager över äpplena. Hyvla över ett lager smör. Lägg på ett lager rivet äpple och fortsätt varva ingredienserna i samma ordning i formen. Det brukar bli 3 lager av varje. Avsluta med ett lager smör.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min eller tills den fått fin färg. Servera den ljummen eller kall med vaniljsås.