Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rårakor med romröra

Recept på rårakor med romröra. Stek potatisen direkt när du har rivit den, annars mörknar den.

Rårakor med romröraRårakor med romröraRårakor med romröra

Ingredienser

  • 6potatisar
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Röra

  • 1salladslök
  • 1 dlkesella
  • 1 burkstenbitsrom- (50 g)

Tillbehör

  • sallad
  • 1ägg- kokt, i halvor

Gör så här

  1.  Strimla salladslöken. Blanda den med kesella och rom.

  2. Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn. Blanda ner salt.

  3. Klicka ut lite åt gången av den rivna potatisen i en stekpanna med lite smör. Bred ut tunt och stek ca 2 min på båda sidor. Servera med romröra, ägghalva och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Näringsvärde

Ca 410 kcal per portion, varav 15 g fett.