Allt om Mat / Recept / Rårakor med nässlor, dill, tångkaviar och smetana
Rårakor med nässlor, dill, tångkaviar och smetana
4 personer
30 minuter
(Betyg: 3,3 · 9 röster)
Recept på rårakor med nässlor och smetana. Vegetariskt, snabbt och läckert mitt i veckan. Tångkaviar är ett bra vegetariskt alternativ till vanlig rom. Vill man lyxa till det ännu mer så passar kallrökt lax i skivor ypperligt till.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 kgpotatis- fast
1 dlnässlor- eller spenat, förvälld och urkramad (100 g färsk)
1 tsksalt
2 krmnymald svartpeppar
3 msksmör
1rödlök
1 krukadill
1 burktångkaviar- eller vanlig rom (80 g)
2 dlsmetana- eller crème fraiche
Gör så här
Skala och grovriv potatisen. Hacka de förvällda nässlorna. Blanda potatis, nässlor, salt och peppar. Stek rårakorna i omgångar en medelvarm stekpanna med smör. Det blir 8–12 rårakor. Lägg dem på en plåt allteftersom och håll dem varma i ugn på 100 grader.
Skala och finhacka löken. Repa och grovhacka dillen.
Servera rårakorna nystekta med tillbehören.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,3 · 9 röster)
KÖKSTIPSET! Stek rårakorna i pannan så de får fin färg på ytan. Lägg dem allteftersom på en plåt och låt de steka klart i ugnen i 200 grader.