Provkökets tips:
Rårakorna kan stekas färdigt,
vila på galler och värmas upp
i ugn på galler, 150° ca 10 min,
vid servering.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Precis så här serverar vi rårakor med löjrom på Lilla Ego - direkt i plättlaggen - säger Tom Sjöstedt, en av Lilla Egots två ägare.
Häll gräddfilen i ett kaffefilter och låt rinna av i kylen ca 6 timmar, men gärna över natten.
Citrongelé: Sila och värm citronsaften. Koka upp vatten, socker, agar-agar och hushållsfärg. Tillsätt citronsaften och låt koka upp på nytt. Häll vätskan i en form klädd med plastfilm, ca 8 cm i diameter, och låt stelna i kylen ca 2 timmar.
Skala och riv potatisen. Krydda med salt. Krama ut stärkelsen. Smält smöret och låt det stå ca 5 min så att det klarnar. Stek ca 16 gyllenbruna rårakor av potatisen i det klara smöret i en plättlagg ca 2 min på varje sida.
Skala och skär löken i tunna ringar. Skär citrongelén i små kuber. Lägg gräddfil på tallrikar och toppa med lök. Lägg löjrommen i en liten spritspåse. Servera till rårakorna med gelé, körvel och dill.
Provkökets tips:
Rårakorna kan stekas färdigt,
vila på galler och värmas upp
i ugn på galler, 150° ca 10 min,
vid servering.