Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rårakorna kan serveras som tilltugg till drinken eller självklart som en del av buffén.
Marinerade rödbetor: Skala och svarva rödbetorna i grönsakssvarv eller hyvla dem med potatisskalare. Rör samman vinäger, olja, socker och salt och vänd runt rödbetorna i lagen. Låt dra ca 30 min.
Kräftröra: Låt kräftstjärtarna rinna av väl och grovhacka dem. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa färskost och crème fraiche till en tjock röra. Blanda ner kräftstjärtarna i smeten tillsammans med citronskal, dill och krossad rosépeppar.
Skala och grovriv potatis och morötter. Blanda rivet med salt och peppar. Forma 15 bollar av rivet och lägg på en skärbräda.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör. Lägg i 5 högar och platta ut dem med stekspade. Stek på medelvärme ca 4 min på varje sida. Stek resterande rårakor på samma sätt.
Lägg upp rårakorna på ett fat och toppa med kräftröra, rödbetor, dill och krondill.