Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 29g
Kolhydrater: 45g
Recept på rårakor med kallrökt lax och sockersaltad rödlök. Om det bara finns färskpotatis i butik så ta bakpotatis till den här rätten, de brukar finnas året om.
Sätt ugnen på 125 grader. Skala och riv potatisen på grova delen av rivjärnet. Krama ut så mycket vätska som möjligt. Blanda med 1 msk salt och peppar.
Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Lägg löken i kallt vatten ca 5 min. Låt löken rinna av. Pressa 1 tsk citronsaft och skär resten av citronen i klyftor. Blanda löken med citronsaft, 1 krm salt och socker.
Platta ut lite av potatisen till plättar i en stekpanna med släpp-lätt-beläggning och stek dem i olja i omgångar ca 4 min på varje sida. Häll rårakorna varma i ugnen tills all potatis är stekt.
Servera rårakorna med sockersaltad lök, lax, gräddfil, spenat och citronklyftor.