Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 31g
Protein: 14g
Kolhydrater: 46g
Recept på klassiska rårakor med fläsk. Det kryddiga fläsket passar fint till potatisen. Små omeletter är ett gott alternativ till rårakorna.
Sätt ugnen på 125°. Skala och riv potatisen grovt. Krama ut så mycket vätska som möjligt. Blanda i 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Platta ut hälften av potatisen i 2 tsk olja i en stekpanna med släpp-lätt-beläggning och stek ca 5 min på varje sida. Vänd med hjälp av ett stort lock. Håll rårakan varm i ugnen. Gör likadant med resten av potatisen.
Skiva gurkan tunt med osthyvel. Blanda med 1 msk vinäger, 1 1/2 msk socker och 1 krm salt.
Strimla fläsket och stek det i 1/2 msk olja ca 3 min. Blanda soja, honung och ingefära och häll ner i pannan. Låt puttra ca 3 min.
Servera rårakorna med fläsk, picklad gurka, thaibasilika och sallad.