Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rårakor med stekt fläsk

Recept på klassiska rårakor med fläsk. Det kryddiga fläsket passar fint till potatisen. Små omeletter är ett gott alternativ till rårakorna.

Rårakor med stekt fläskRårakor med stekt fläskRårakor med stekt fläsk
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kgpotatis
  • 300 grimmat fläsk
  • 3 msksoja- japansk
  • 2 mskhonung
  • 1,5 tskingefära- mald
  • 1gurka- liten
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • rapsolja
  • 1,5 mskströsocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Skala och riv potatisen grovt. Krama ut så mycket vätska som möjligt. Blanda i 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Platta ut hälften av potatisen i 2 tsk olja i en stekpanna med släpp-lätt-beläggning och stek ca 5 min på varje sida. Vänd med hjälp av ett stort lock. Håll rårakan varm i ugnen. Gör likadant med resten av potatisen.

  3. Skiva gurkan tunt med osthyvel. Blanda med 1 msk vinäger, 1 1/2 msk socker och 1 krm salt.

  4. Strimla fläsket och stek det i 1/2 msk olja ca 3 min. Blanda soja, honung och ingefära och häll ner i pannan. Låt puttra ca 3 min.

  5. Servera rårakorna med fläsk, picklad gurka, thaibasilika och sallad.

Vad tyckte du om receptet?