Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 35g
Protein: 14g
Kolhydrater: 43g
En frasig, god rätt som är mycket lätt att laga.
Lingoncrème: Blanda ihop crème fraîche och lingon. Ställ kallt.
Skala och riv morötterna. Blanda dem med olja och vinäger.
Sätt ugnen på 100 grader. Skala potatisen och lägg den i kallt vatten. Riv hälften av potatisen på ett rivjärn. Blanda med hälften av saltet och pepparen. Hetta upp hälften av smöret i två stekpannor. Platta ut potatisrivet i pannorna och stek dem ca 5 min på varje sida. Ta upp och lägg rårakorna på ett ugnssäkert fat. Håll dem varma. Riv och stek resten av potatisen på samma sätt.
Stek baconskivorna i en stekpanna utan fett. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera rårakor och lingoncrème med bacon och morötter.
Tips: Gör små rårakor av potatisen om du tycker det är lättare. Välj rökt skinka i stället för bacon om du vill få en magrare rätt.