Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rårakor med bacon och lingoncrème

En frasig, god rätt som är mycket lätt att laga.

Rårakor med bacon och lingoncrème
Rårakor med bacon och lingoncrème
Rårakor med bacon och lingoncrème
Råkakor med bacon och lingoncrème Foto: Magnus Skoglöf

Råkakor med bacon och lingoncrème

  • 810potatisar- (800 g)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 msksmör
  • 2 pktbacon- (140 g)

Lingoncrème

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 mskrårörda lingon

Tillbehör

  • 2morötter
  • 1 tskolivolja
  • 1 tskbalsamvinäger

Gör så här

  1. Lingoncrème: Blanda ihop crème fraîche och lingon. Ställ kallt.

  2. Skala och riv morötterna. Blanda dem med olja och vinäger.

  3. Sätt ugnen på 100 grader. Skala potatisen och lägg den i kallt vatten. Riv hälften av potatisen på ett rivjärn. Blanda med hälften av saltet och pepparen. Hetta upp hälften av smöret i två stekpannor. Platta ut potatisrivet i pannorna och stek dem ca 5 min på varje sida. Ta upp och lägg rårakorna på ett ugnssäkert fat. Håll dem varma. Riv och stek resten av potatisen på samma sätt.

  4. Stek baconskivorna i en stekpanna utan fett. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Servera rårakor och lingoncrème med bacon och morötter.

  6. Tips: Gör små rårakor av potatisen om du tycker det är lättare. Välj rökt skinka i stället för bacon om du vill få en magrare rätt.

Vad tyckte du om receptet?