Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Råraka med rökt lax

25 min 

Ska du steka många rårakor kan de hållas varma  i ugnen på en plåt. En matig grönsallad kan serveras till i stället för lax.

Råraka med rökt lax
Råraka med rökt lax
Råraka med rökt lax
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 8potatisar- (ca 700 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 2 msksmör

Sås

  • 2 dlgräddfil
  • 2äpplen- syrliga
  • 1 mskpepparrot- riven
  • 2 krmsalt
  • 300 glaxfilé- kallrökt

Gör så här

  1. Skala och grovriv potatisen, blanda med saltet. Stek rårakorna i smöret i en stekpanna.

  2. Grovriv äpplena direkt ner i gräddfilen. Smaka av med pepparrot.

  3. Lägg upp laxen. Servera till rårakorna och toppa med sås. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?