Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rapsfrökex

Recept på rapsfrökex. Rapsfrön är en restprodukt efter pressning av oljan. Dessa knapriga frön passar bra i kex och bröd. Rapsfrön kan bytas ut mot linfrön eller chiafrön.

RapsfrökexRapsfrökexRapsfrökex
Recept på rapsfrökex. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 dlmajsmjöl
  • 1 dlrapsfrön
  • 1 dlsesamfrön
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 dlsolrosfrön- krossade
  • 1 tsksalt
  • 2 dlvatten- kokande
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Rör ihop alla ingredienser utom flingsalt till en kladdig deg.

  3. Kavla eller tryck ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg den på en plåt. Tryck till en så tunn platta som möjligt. Strö på flingsaltet.

  4. Skär 20–25 kex med en kniv eller sporra ut. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt kallna på galler.

  5. Servera gärna till mascarpone och gorgonzola med saffranshonung!

Vad tyckte du om receptet?