Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Söta tvåfärgade små maränger, perfekta att garnera till -exempel dessertpajer och glassdesserter med.
Sätt ugnen på 90° och varmluft. Vispa äggvitorna med ättikan i en rostfri bunke. Häll sakta i hälften av sockret under vispning när äggvitorna börjar skumma. Tillsätt resterande sockret och vispa på medelhög hastighet till en fast och glansig marängsmet.
Lägg en rund tyll i en spritspåse och måla två tunna streck med pastafärg inuti påsen som ska färga marängerna. Fyll påsen med marängsmeten och spritsa små marängen på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 1 1/2 tim. Marängerna är färdiggräddade när de kan lyftas från pappret.
Stäng av ugnsvärmen men låt marängerna stå kvar i ugnen i eftervärmen med ugnsluckan på glänt, i ca 1 tim för att torka.