Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Randiga maränger

Söta tvåfärgade små maränger, perfekta att garnera till -exempel dessertpajer och glassdesserter med.

Randiga maränger
Randiga maränger
Randiga maränger
Randiga maränger - perfekt att baka till påsk. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 70 gäggvita- (ca 2 äggvitor)
  • 1 krmättiksprit (12 %)
  • 140 gströsocker- (ca 1 1/2 dl)
  • gul hushållsfärg- foodgel (pastafärg)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 90° och varmluft. Vispa äggvitorna med ättikan i en rostfri bunke. Häll sakta i hälften av sockret under vispning när äggvitorna börjar skumma. Tillsätt resterande sockret och vispa på medelhög hastighet till en fast och glansig marängsmet.

  2. Lägg en rund tyll i en spritspåse och måla två tunna streck med pastafärg inuti påsen som ska färga marängerna. Fyll påsen med marängsmeten och spritsa små marängen på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen i ca 1 1/2  tim. Marängerna är färdiggräddade när de kan lyftas från pappret.

  4. Stäng av ugnsvärmen men låt marängerna stå kvar i ugnen i eftervärmen med ugnsluckan på glänt, i ca 1 tim för att torka.

Vad tyckte du om receptet?