Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Randig kavring

Välj en lagrad ost med mycket smak, vi valde västerbottensost.

Randig kavringRandig kavringRandig kavring
Randig kavring Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 14kavring- skivor
  • 200 gvästerbottensost- + 200 g
  • 25 gsmör
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm nymald
  • 0,5 krukapersilja

Tillbehör

  • rädisor

Gör så här

  1. Lägg ut kavringskivorna på arbetsbänken. Mixa 200 g ost med smör till en slät röra. Bre oströran på 6 skivor. Strö på 1 krm svartpeppar.

  2. Mixa 200 g ost med persilja till en slät massa. Bre ostmassan på 6 skivor. Strö på 1 krm svartpeppar. Varva ost- och smörskivorna med persiljeostskivorna. Avsluta med en skiva kavring utan ost.

  3. Lägg i press under plastfolie minst 2 timmar. Skär kavringen i 2 cm långa skivor och halvera dem. Servera med rädisor.

Vad tyckte du om receptet?