Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Randig chokladmousse 
med hackad daim


Om du inte har tid att pyssla så mycket med chokladmoussen gör du bara två lager choklad i vida glas. Ju smalare glas och ju fler ränder du gör, desto svårare är det att få snyggt - men kan vara värt besväret för effektens skull.

Randig chokladmousse 
med hackad daim
Randig chokladmousse 
med hackad daim
Randig chokladmousse 
med hackad daim

PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 100choklad- gr vit
  • 100blockchoklad- gr mörk
  • 4äggulor
  • 5 dlvispgrädde
  • hallon
  • 1daim

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar. Smält vit och mörk choklad var för sig i vattenbad eller mikro.Låt chokladen svalna något. Separera äggulorna från vitorna och häll 2 gulor i vardera choklad. Blanda ordentligt.

  2. Vispa grädden. Blanda hälften av grädden i den mörka chokladsmeten och hälften i den vita.

  3. Häll ner i glas. Börja med ett lager mörk choklad och avsluta med ett lager vit.

  4. Ställ kallt tills det är dags för servering.

  5. Hacka daim och strö över. Garnera med önskad mängd hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök