Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ramslökspickles

Ramslökspickles förvaras i en burk i kylen och serveras till kycklingrätter, stekt kött eller fisk.

Ramslökspickles
Ramslökspickles
Ramslökspickles
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 gsteklökar
  • 1,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 3 dlströsocker
  • 4,5 dlvatten
  • 2 tsksalt
  • 10kryddpepparkorn
  • 20ramslöksblad

Gör så här

  1. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Koka lökarna ca 10 min tills de är mjuka. Skölj av och skala med skalkniv.

  2. Koka ihop ättika, socker, vatten, salt och kryddpeppar i en kastrull tills sockret lösts upp.

  3. Varva lök, ramslök och den varma ättikslagen i burkar och sätt på locket. Låt svalna och förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?