Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ramslökspaj med färskost

Recept på paj med ramslök. Avlång paj med läcker smak av ramslök och färskost serveras med krispiga skivor av rädisor och skivor av rökt kalkonbröst.

Ramslökspaj med färskostRamslökspaj med färskostRamslökspaj med färskost
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Pajdeg

    • 2,5 dlvetemjöl
    • 125 gsmör
    • 2 mskvatten

    Fyllning

    • 50 gramslök
    • 250 gfärskost
    • 3ägg
    • salt- peppar

    Till servering

    • 1 knipparädisor
    • 200 grökt kalkonbröst- skivad
    • timjan- färsk

    Gör så här

    1. Lägg vetemjöl och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en boll av degen.

    2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen och tryck ut den i en avlång pajform med löstagbar kant, cirka 10x35 centimeter. Plasta formen och låt den stå kallt i kylen, 30 minuter. Nagga pajdegen och grädda pajskalet i mitten av ugnen, cirka 8 minuter. Sänk värmen i ugnen till 175 grader.

    3. Skölj och slunga ramslöken torr. Hacka ramslöken. Vispa samman färskost, och ägg med salt och svartpeppar. Blanda ner ramslöken. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, cirka 20 minuter till fyllningen känns fast. Garnera pajen med skivade rädisor och timjan. Servera med tunna skivor rökt kalkonbröst. Servera med en sallad.

    Vad tyckte du om receptet?

    Tips! För vegovariant: Pajen är jättegod även utan kalkonbröst.

    Recept: Christina Asplund

    Recept från Mitt kök