Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rams- och gräslöksricotta, inlindad i blad

Som en svensk, färsk variant på den klassiska franska getosten Banon cheese, en getost inlindad i kastanjeblad. Här lindas färskosten in i ramslöksblad och gräslöken får ersätta snöret.

Rams- och gräslöksricotta, inlindad i blad
Rams- och gräslöksricotta, inlindad i blad
Rams- och gräslöksricotta, inlindad i blad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 gricottaost
  • 25 gchèvreost
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 1 mskramslök- hackad
  • 68ramslöksblad
  • 4gräslöksstrån- långa

Gör så här

  1. Lägg ricottaosten i en skål. Finriv chèvren och blanda med ricotta, gräslök och ramslök. Dela ostmassan på hälften. Lägg varje del i en bit hushållspapper och kläm ut vätskan. Forma osten till bollar och platta till.

  2. Lägg ut ramslöksbladen i en stjärna på en skärbräda. Lägg på en av ostarna och vik över bladen runtom osten. Knyt gräslök runt som ett paket. Upprepa med nästa ost. 

Vad tyckte du om receptet?