Ramen
En ramenbuljong kan se ut lite hur som helst – det finns inga regler. Man kan koka på höns, fläsk, svamp och alger. Man kan koka i allt från 3 timmar till en tjockflytande 24-timmarsbuljong, vilket japanerna älskar.
Recept: Tove Nilsson
5 recept på ramensoppa:
1. Ramen grundrecept
En riktigt bra buljong och goda nudlar är grunden till en god ramensoppa. Här hittar du det bästa grundreceptet på ramen!
2. Tantanmen chashu pork ramen
Tantanmen är en buljong blandad med fermenterad chili- och bönpasta och sesampasta. Chashu pork är ett japanskt tillagningssätt av grissida eller karré där köttet får bräsera i soja, mirin, socker och kryddor under lång tid i ugnen eller på spisen. HÄR ÄR RECEPTET.
2. Crispy tofu ramen
Vegetarisk ramen med friterad tofu! HÄR ÄR RECEPTET.
3. Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs
Om buljong och nudlar är klara går det snabbt att laga kimchi-ramen. HÄR ÄR RECEPTET.
4. Vongoleramen med rostad majs och citron
Nudelsoppa med musslor. HÄR ÄR RECEPTET.