Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ramen shiitake med limemiso, sobanudlar och tofu

Det behöver inte ta flera timmar att göra en god ramen! Med hjälp av några genvägar får du snabbt en värmande och god nudelsoppa att njuta av som är så mycket bättre än snabbnudlar.

Receptet görs med limemiso, tofu och sobanudlar. Sobanudlar är en tunnare nudelsort som görs på bovete och ger lite tuggmotstånd. Smaksätt misosoppan med lite tamarisoja om du vill ha lite mer sälta.

Ramen shiitake med limemiso, sobanudlar och tofu
Ramen shiitake med limemiso, sobanudlar och tofu
Ramen shiitake med limemiso, sobanudlar och tofu
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 pktsobanudlar- cirka 200 g
  • 300 gshiitake
  • 2schalottenlökar
  • smör och olja- till stekning
  • sesamolja- ett par droppar
  • 2salladslökar
  • 150 gtofu- rökt eller naturell
  • 8 dlmisosoppa- finns att köpa i matbutikerna på den asiatiska avdelningen eller i asiatiska livsmedelsbutiker
  • 1lime- rivet skal och eventuellt saft
  • 0,5röd chili
  • salt

Topping

  • alger- torkade
  • wasabiärtor- rostade
  • 5 cmrättika
  • thaibasilika
  • sesamfrön- blandade
  • evlimejuice

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt förpackningen.

  2. Dela svamparna på mitten, skala och skiva schalottenlöken fint. Fräs svampen och löken i smör och olja, droppa på sesamolja.

  3. Strimla salladslöken och skär tofun i kuber.

  4. Koka upp misosoppan och riv i limeskalet. Strimla chilin och lägg i soppan.

  5. Lägg upp nudlar, svamp, salladslök och tofu, torkade alger och wasabiärter i grupper i fyra skålar.

  6. Skala och svarva rättikan och lägg i mitten.

  7. Häll på misosoppan och strö över thaibasilika och sesamfrön. Vill man ha mer syra i soppan så kan man pressa i lite limejuice.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök