Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ramen med kyckling och nudlar

Snabb och lätt rätt som passar bra både som lunch och middag. Extra gott blir det om man kokar med en bit citrongräs i buljongen.

Ramen med kyckling och nudlar
Ramen med kyckling och nudlar
Ramen med kyckling och nudlar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kgkycklinglårfiléer
  • 2 mskrapsolja- att steka i
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 1 pktäggnudlar
  • 1rödlök
  • 1pak choi- eller 50 g spenat
  • 2salladslökar
  • 1chili- färsk
  • 1 lkycklingbuljong- eller grönsaksbuljong (lantbuljong)
  • daikonkrasse- shisokrasse eller smörgåskrasse
  • 1lime

Wasabiaioli

  • 1 dlmajonnäs
  • 12vitlöksklyftor
  • 12 tskwasabi

Gör så här

  1. Stek kycklinglåren i olja på båda sidor tills de är genomstekta, salta och peppra.

  2. Koka nudlarna enligt förpackningen. Strimla rödlöken och fräs den i olja.

  3. Dela pak choi i stora bitar, fräs bitarna eller spenaten lätt eller servera dem råa.

  4. Strimla salladslöken och chilin fint.

  5. Koka upp kycklingbuljongen.

  6. Wasabiaioli: Blanda ihop ingredienserna.

  7. Servering: Lägg nudlarna i portionsskålar, lägg på kyckling, rödlök, pak choi eller spenat. Strö över salladslök och chili. Häll på kycklingbuljongen, lägg på krasse och limeklyftor. Servera med Wasabiaioli.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök