Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räktoast Smögen

Recept på räktoast. En smarrig toast med krämig räkröra med ägg, pepparrot, dill och löjrom.

Räktoast Smögen
Räktoast Smögen
Räktoast Smögen
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 skivorvitt bröd- rostat
  • smör
  • 500 gräkor med skal
  • 2ägg- kokta
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 1 mskpepparrot- riven färsk
  • 1 mskdill- hackad
  • salt- peppar

Till garnering

  • krispsallad
  • 50 glöjrom
  • dillvippor
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skär de rostade brödskivorna kantfria på tre sidor och bred på smör. Skala räkorna och de kokta äggen. Hacka äggen och blanda med räkor, majonnäs, crème fraiche, pepparrot och dill. Smaka av med salt och peppar.

  2. Lägg ett sallatsblad på ena kanten av brödskivorna. Fördela räkröran på ovanpå. Toppa med en sked löjrom och dillvippa. Servera med citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök