Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Detta recept ger åtta till tio buffébitar räktårta. Tänker man endast bjuda på räktårta kan man räkna med att detta recept räcker till sex personer. Smörgåstårtan blir godast om du monterar den dagen innan kalaset, täck med plast och låt den stå över natten i kylen. Garnera sedan tårtan en stund innan servering.
Fyllning 1: Hacka äggen. Blanda resterande ingredienser och rör ner de hackade äggen. Salta efter smak.
Fyllning 2: Blanda majonnäs och kesella. Rör ner räkor och dill. Salta och peppra efter smak.
Montering: Kantskär landgångsbröden. Placera en skiva på en bricka eller fat. Om du vill göra en större rektangulär tårta placera då två skivor med långsidorna mot varandra.
Bred ut fyllning ett (spara hälften om du gör två räklängder). Lägg över en skiva bröd och bred ut fyllning två (spara hälften om du gör två räklängder). Lägg till sist över en skiva bröd. Täck med plastfolie och låt stå svalt, gärna till följande dag.
Garnering: Skala räkorna. Bred ett tunt lager majonnäs runt och över hela tårtan. Skiva gurkan i tunna skivor. Täck sidorna runtom med gurka. Garnera med räkor utmed kanterna. Skär citronen i tunna skivor, gör ett snitt i varje skiva, så den går att vrida. Placera vridna citronskivor uppe på tårtan. Vrid också några gurkskivor och placera ut mellan citronskivorna. Dekorera till sist med dillkvistar.
Recept från Mitt kök