Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räktaco med koriandercrème och räkchips

Räktaco med koriandercrème och räkchips är både knaprigt och lent i konsistensen. Koriandercrèmen räcker till fler men är svår att göra i mindre sats. Den kan sparas i kylen 2–3 dagar och serveras till stekt fisk eller kyckling.

Räktaco med koriandercrème och räkchips
Räktaco med koriandercrème och räkchips
Räktaco med koriandercrème och räkchips
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 12tortillabröd- små
  • 1 kgräkor- med skal
  • 200 gfänkål
  • 75 gsallad- krispig
  • 2 msklime- pressad
  • 1 krmsalt
  • 6räkchips- friterade

Koriandercrème

  • 2äggulor
  • 0,5 dlkoriander- hackad
  • 1 tsklime- pressad
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlrapsolja

Gör så här

  1. Koriandercrème: Lägg äggulor, koriander, lime, senap och salt i en matberedare och starta maskinen. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock majonnäs.

  2. Skala räkorna. Halvera, skär bort roten och skiva fänkålen supertunt. Finstrimla salladen. Marinera fänkålen och salladen i lime och salt ca 10 min.

  3. Lägg sallad och fänkål i tortillabröden. Toppa med lite koriandercrème och räkor. Avsluta med att smula över räkchips.

Vad tyckte du om receptet?