Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkspett med korianderolja och chilisalt

Recept på räkspett med korianderolja och chilisalt. Spetten behöver bara grillas någon minut på var sida. Korianderolja ger en god smakboost till räkorna.

Räkspett med korianderolja och chilisalt
Räkspett med korianderolja och chilisalt
Räkspett med korianderolja och chilisalt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 gräkor- råa, t ex Vannamei eller andra Krav- eller MSC-märkta

Korianderolja

  • 1 krukakoriander
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 0,75 dlolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Chilisalt

  • 1 mskflingsalt
  • 0,5 tskchiliflakes

Gör så här

  1. Tina räkorna om de är frysta. Trä upp dem på spett.

  2. Korianderolja: Skala vitlöksklyftan. Mixa samman alla ingredienser.

  3. Chilisalt: Blanda salt och chiliflakes.

  4. Grilla spetten 1–2 min på varje sida, tills räkorna fått färg och är genomgrillade. Lägg spetten på ett fat och ringla över korianderolja. Avsluta med lite chilisalt och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?