Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räksnurror

Tunnbrödsrullar som fylls med en smakrik variant av skagenröra.

Räksnurror
Räksnurror
Räksnurror
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gräkor med skal- (200 g utan skal)
  • 200 gphiladelphia
  • 2 mskmajonnäs
  • 1,5 tskcitronskal- rivet
  • 3 mskrödlök- hackad
  • 1 tskpepparrot
  • 3 mskdill- hackad
  • salt
  • vitpeppar- nymald
  • 4 arktunnbröd- mjuka, rektangulära

Gör så här

  1. Skala och hacka räkorna.

  2. Blanda räkor, färskost, majonnäs, citronskal, lök, pepparrot och dill. Smaka av med salt och peppar.

  3. Fördela räk-röran på bröden. Rulla ihop till rullar från långsidan. Vira först in rullarna i plastfolie och därefter i aluminiumfolie för stadgans skull.

  4. Förvara rullarna i kylen och skär upp varje rulle i sex bitar vid servering.

  5. Garnera gärna med en räka, citron och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök